Despre minciuna de 1 aprilie… și de după

Despre minciuna de 1 aprilie… și de după

Contextul minciunii de 1 aprilie

În contextul tradiției în care 1 aprilie este ziua păcălelii. Aceasta s-a născut din trecerea de la un stil de calendar la altul, de la cel iulian la cel gregorian. În cel iulian, de 1 aprilie se sărbătorea noul an. Când s-a trecut la cel gregorian, cei care încă erau obișnuiți să-și ureze La multi ani de 1 aprilie au continuat să facă acest lucru și după ce noul an a început la 1 ianuarie, după calendarul gregorian. Acest lucru a devenit ca o glumă la un moment dat, iar de atunci 1 aprilie a rămas ca ziua păcălelii.

De la această tradiție până la modul cum înțelegem noi azi Ziua păcălelii este cale lungă. De aceea, am inclus în discuție ideea de minciună.

Ce credeți? Cât de mult este 1 aprilie o acțiune inocentă, o minciună sau un obicei al omului în general?

Psalmul 125

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

IMG_7645.jpg

„Materialele folosite ne-au fost de un real ajutor – foarte bine structurate. Chiar dacă erai începător nu aveai cum să nu te descurci! Colaborarea pot să spun că până acum a fost una mai mult decât excelentă!”

DSC01522.jpg

„Diversitatea și calitatea lucrurior găsite pe acest site a fost motivul pentru care l-am vizitat mereu. Resursele găsite aici m-au ajutat să dau premii frumoase în cadrul grupelor de copii, dar și cadouri potrivite pentru cei dragi.”

Phone: 0734 809 000
Bulevardul Dr. Iosif Bulbucă nr.15, Timișoara