Ne întrebăm…?

Ne întrebăm…?

Într-o activitate ca și cea de publicare de titluri creștine (dar nu numai) îți pui multe întrebări în legătură cu activitatea în care ești implicat. Unele dintre aceste întrebări sunt vitale pentru ceea ce faci. Primele două întrebări pe care ni le vom pune sunt întrebări esențiale; dar ultima întrebare este vitală.

Ce?
Mulți care sunt implicați în lucrare creștină, fie ea de editură, fie de biserică sau orice alt domeniu, și-au pus această întrebare înainte de toate. „Ce?” „Ce vom face?” „Ce vrem să facem?” Primul pas spre visul din minte este făcut. Și această întrebare și-au pus-o toți cei care, ca și în cazul nostru, au început să lucreze în domeniul cărții creștine, au inițiat o lucrare socială, de evanghelizare sau bisericească.

Cum?
După ce răspunzi la întrebarea care se naște dintr-un vis sau o dorință, urmează întrebarea pragmatică „Cum?” Nu este o întrebare ușoară; aceasta implică întreaga strategie de lucru, un plan de lucru pe 5, 10 sau 20 de ani – întregul sistem care va face ca visul (cândva doar un vis) să capete formă, să devină realitate. La această întrebare fiecare are un răspuns personalizat, în funcție de vis, de chemare, de mulți factori variabili, de la caz la caz; nu este niciun răspuns la fel, chiar dacă unele pot semăna.

De ce?
Și ajungem la întrebarea fundamentală, la întrebarea care definește exista însăși. Există unii care uită de această întrebare și, mai mult, uită să(-și) răspundă la această întrebare. Prinși în vâltoarea întrebărilor „Ce?” și mai ales „Cum?” uităm că avem de răspuns la o întrebare existențială, care ne-ar ușura povara umerilor, care se lasă peste noi, încercând să răspundem la celelalte două întrebări.
Copiii au perioada „De ce-ului”, când caută răspunsuri pentru motivația din spatele chiar și a celei mai neînsemnate acțiuni a celor din jur. Să învățăm de la cei mici (cum spune și Domnul Isus) și să ne punem frecvent această întrebare. O întrebare care ar trebui să se audă în „urechile” inimii celor care lucrează pentru Împărăția lui Dumnezeu – nu să fie uitată!

De ce noi, One Way, facem ceea ce facem? Nu am vrea să înșirăm ce nu suntem, dar am vrea să menționăm ce suntem. Suntem chemați să lucrăm împreună cu lucrătorii din biserici, să alergăm cot la cot cu cei care doresc să vadă o generație care Îl cunoaște pe Dumnezeul Vieții. Ne-am angajat să fim o lucrare (nu o afacere!) care să fie o sursă de inspirație, un ajutor de nădejde, gata să slujim! Iată „de ce-ul” nostru!

Al tău care este?

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

IMG_7645.jpg

„Materialele folosite ne-au fost de un real ajutor – foarte bine structurate. Chiar dacă erai începător nu aveai cum să nu te descurci! Colaborarea pot să spun că până acum a fost una mai mult decât excelentă!”

DSC01522.jpg

„Diversitatea și calitatea lucrurior găsite pe acest site a fost motivul pentru care l-am vizitat mereu. Resursele găsite aici m-au ajutat să dau premii frumoase în cadrul grupelor de copii, dar și cadouri potrivite pentru cei dragi.”

Phone: 0734 809 000
Bulevardul Dr. Iosif Bulbucă nr.15, Timișoara