ADHD – mit sau realitate?

ADHD – mit sau realitate?

Despre ADHD

ADHD – sindromul de hiperactivitate cu deficit de atenţie sau tulburare hiperkinetică cu deficit de atenţie – este o tulburare controversată. Unii susţin că nu e vorba despre o problemă înnăscută, ci de una indusă de modul de viaţă modern, în care aditivii alimentari ar avea un mare rol. Alţii cred sincer că e vorba despre o boală care trebuie tratată cu medicamente specifice. Alţii se tem de o astfel de medicaţie, iar alţii, în fine, susţin că, de fapt, nu există nicio boală şi că e vorba despre greşeli de educaţie. Cu alte cuvinte, revin la eticheta de „rău şi prost-crescut”.

Sunt acei „copii-problemă” din care orice şcoală are câteva exemplare. Sunt slabi la învăţătură, incapabili să se concentreze, mereu agitaţi, adesea agresivi, sunt un coşmar pentru profesori, pentru colegi, chiar şi pentru propriii părinţi. Sunt categorisiţi, cel mai adesea, drept extrem de prost educaţi, „obraznici” şi iremediabil „răi”, iar familiile şi profesorii dau vina unii pe alţii şi aşteaptă unii de la ceilalţi rezolvarea situaţiei. Dar dacă lucrurile sunt altfel decât par? Dacă aceşti copii nu au, în realitate, o problemă de educaţie, ci o problemă medicală?

În general, specialiştii sunt de părere că, dincolo de factorii favorizanţi, există o componentă congenitală a acestei afecţiuni, sistemul nervos central al copiilor cu ADHD având particularităţi – atât de structură, cât şi funcţionale – care îl diferenţiază de cel al copiilor ce nu prezintă această tulburare.

Voi ce credeți?

Ați întâlnit astfel de copii. Sunt doar „răi” sau au o problemă medicală? O carte pe acest subiect, pe care o avem pe site-ul nostru este Cum să crești un copil cu ADHD (vezi detalii despre carte AICI). Cartea prezintă o părere a unui specialist, care oferă o abordare care merită luată în considerare. Aceasta oferă câteva lămuriri cu privire la această problemă…

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

IMG_7645.jpg

„Materialele folosite ne-au fost de un real ajutor – foarte bine structurate. Chiar dacă erai începător nu aveai cum să nu te descurci! Colaborarea pot să spun că până acum a fost una mai mult decât excelentă!”

DSC01522.jpg

„Diversitatea și calitatea lucrurior găsite pe acest site a fost motivul pentru care l-am vizitat mereu. Resursele găsite aici m-au ajutat să dau premii frumoase în cadrul grupelor de copii, dar și cadouri potrivite pentru cei dragi.”

Phone: 0734 809 000
Bulevardul Dr. Iosif Bulbucă nr.15, Timișoara